Docent

HeaderTeacherYoga

Sat Nam

YogaSatDayaMijn naam is Nicole, Sat Daya Kaur is mijn spirituele naam, deze naam heb ik ontvangen tijdens mijn opleiding Kundalini Yoga Teacher Training Level 1, wat betekent “De prinses van God wie haar echte zelf ervaart door haar vriendelijkheid en compassie”.
Het woord compassie is niet eens zo heel makkelijk en heeft meer dan een omschrijving, het ligt er zeker ook aan in welke context je het zet; Compassie betekent o.a.: Met hart zien; is de eenheid zien die je met anderen deelt, Met compassie zien is vreugde zien (plezier, vrede, liefde) en dit ervaren met de sereniteit van het hart. Ook wel meevoelen met een ander of om een ander met gevoel te ontmoeten.
Ik vind het een hele mooie naam, vooral de betekenis, als iedereen probeert te leven met vriendelijkheid en compassie denk ik dat de wereld een heel stuk mooier wordt. Maar begin bij jezelf zeg ik altijd en daar ga ik voor. Vandaar dat ik mijn yogaschool naar deze naam heb vernoemd.

Als meisje van een jaar of 6 liep ik al met het yogaboek van mijn moeder onder mijn arm en gaf ik “yogales” aan mijn vriendinnetjes. Pas jaren later ben ik begonnen met het volgen van verschillende lessen in Hatha yoga, wat ik heel fijn vond. In India werd ik enthousiast verrast door de yogalessen die ik daar kreeg, waar ook Kundalini yoga onderdelen in verwerkt waren. Na een vakantie in Bali met een week Kundalini yoga was ik verkocht.
Ik wilde meer Kundalini yoga en ben toen begonnen met de opleiding Kundalini Yoga Leraren Opleiding Level 1, bij Yoga Lifestyle Studio in Amsterdam. Inmiddels heb ik hiervan het diploma en ben ik KRI gecertificeerd lerares. Omdat deze yogavorm mij zoveel heeft gebracht en nog elke dag brengt start ik eind augustus, dit jaar, met Level 2, ik ben nog niet uitgeleerd.figuuryoga

                       Ik ontmoet je graag in mijn les.